De Eeuwige Jachtvelden

Rust in de tent bracht Karim Cloos weer ruimte om te ondernemen.

Brasserie De Eeuwige Jachtvelden Den Haag

Bij De Eeuwige Jachtvelden nabij de Tweede Kamer kun je de hele dag terecht voor een drankje of een genereuze maaltijd. Opvallend op de kaart zijn de hotdogs met een politiek smaakje: een vegetarische hot dog onder de naam Marianne Thieme en een pittige hot dog vernoemd naar Hans Wiegel. Maar de lol was er wel een tijdje vanaf. Reden voor horeca ondernemer Karim Cloos om de hulp van Cutting Edge in te roepen.

De Eeuwige Jachtvelden

‘Je moet je voorstellen dat ik als horeca ondernemer niet de vakman ben. En dan gaan de dingen in de keuken zoals ze gaan. Je hebt een keukenbrigade die haar best doet, maar je merkt dat er dingen, keukentechnisch gezien, niet helemaal lopen als ze zouden moeten. Maar de vinger op de zere plek leggen lukte mij niet.’ Er was wederzijds onbegrip en zo ontstond er een gespannen sfeer in de tent. ‘Na 21 jaar heb je te maken met ingesleten patronen, die je dan moeilijk zelf nog kunt doorbreken.’

Snel de vinger op de zere plek

‘De horeca-community in Den Haag is een ons kent ons wereldje. Toen ik hoorde dat de Chef-kok van Crème Crue in Rijswijk Cutting Edge was gestart, besloot ik de hulp van dit horeca management bedrijf in te roepen. Ik wist dat ze over heel veel ervaring beschikken.’ En dat bleek. De problemen werden snel herkend. Cutting Edge heeft eigenlijk alles bij de Eeuwige Jachtvelden onder handen genomen.

‘Cutting Edge is heel goed in het begeleiden en coachen van het keukenpersoneel… én de ondernemer.’

Brasserie De Eeuwige Jachtvelden Den Haag

‘De personele bezetting is gestroomlijnd. De kaart is slimmer en werkbaarder gemaakt, er wordt effectiever ingekocht en we zijn in dit proces allemaal goed begeleid. Cutting Edge werkt met professionals met een groot probleemoplossend vermogen. Bovendien zijn ze heel goed in het begeleiden en coachen van het keukenpersoneel… én de ondernemer.’

Slimmer, efficiënter, maar vooral relaxter

‘Cutting edge heeft mij keukentechnische inzichten gegeven, waar ik als ondernemer geen oog voor had en de keukenbrigade ondernemers inzichten gegeven, waar zij als vakmensen geen oog voor hadden. We hebben nu veel meer begrip voor elkaar.

‘De sfeer is weer goed en het plezier is weer terug. Dat was echt hard nodig en ik ben heel blij dat er nu een relaxte werksfeer is.’

En daarmee is niet alleen een besparing op personeelskosten en inkoop gerealiseerd, ook de rust in de tent is teruggebracht.’, concludeert Karim. ‘De sfeer is weer goed en het plezier is weer terug. Dat was echt hard nodig en ik ben heel blij dat er nu een relaxte werksfeer is.’

Meer ruimte voor ondernemen

Als er rust in de tent is, is er ook weer ruimte om te ondernemen. ‘Als ondernemer loop je altijd plannen te maken. Toen ik het vertrouwen had dat De Eeuwige Jachtvelden goed en zelfstandig draaide, kreeg ik weer ruimte om iets nieuws te beginnen.’ In mei opende Karim in Voorburg Noony’s. ‘Noony’s is daghoreca. Een heel ander concept dan De eeuwige Jachtvelden. Ik vind het geweldig om eens iets anders neer te zetten. Uiteraard heb ik daar vanaf het begin de hulp van Cutting Edge bij ingeroepen om de zaak slim, efficiënt en goed neer te zetten.’

Deel dit bericht

 

>

 

Over De Eeuwige Jachtvelden:

De eeuwige Jachtvelden is al 21 jaar een begrip in het hartje van Den Haag. Een brasserie waar je van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes terecht kunt voor een drankje en een hapje en een goed gesprek, niet zelden over politiek. Karim Cloos is eigenaar van meerdere Horeca bedrijven en opende in mei Noony’s, een lunchroom in Voorburg.

Weten wat Cutting Edge voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel: 06 41 558 801

Lees ook onze andere cases:

Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel

“Patrick Kelder en zijn mannen van Cutting Edge hadden hun waarde al eerder bewezen bij andere Carlton vestigingen dus dat voelde vertrouwd.”

Brecht Veenman
Algemeen Manager

VOVO Den Haag Botanica

VOCO Den Haag

“Patrick is heel goed gaan luisteren. Wat wil het team, wat wil het individu, en wat hebben onze mensen nodig?”

Daan Verheul
Operational Leader

Mama's Maaltijden

Mama’s Maaltijden

“We zijn ontzettend trots. Sinds juni dit jaar zijn we live en we zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle winkels waar we inmiddels liggen.”

Serdar Tolenaar
Oprichter Mama’s Maaltijden

Carlton Square Hotel Haarlemklein

Carlton Square Hotel

“Cutting Edge zette de keuken direct op scherp en keek naar de lange termijn. Ze dragen kennis over waarmee we verder kunnen.”

Paul Buys
General manager

Queens no.9 Gast is Koning referentiecase Cutting Edge

Queens NO.9

“Ik kende Eric van Cutting Edge al en samen met Patrick vormen zij het motorblok van onze keuken. Het zijn echt toppertjes.”

Frank Heijneman
Hospitality deskundige

Tons Muziekcafe referentiecase Cutting Edge

Tons Muziekcafé

“Door het sparren met Cutting Edge zijn onze koks creatiever en met een kritischer oog voor prijs en kwaliteit gaan koken.”

Ton Voets
Horecaondernemer