Tons Muziekcafé

Hoe Tons Muziekcafé 160 culinaire kerstmenu’s tot aan de deur van haar gasten kon uitserveren.

Tons Muziekcafe referentiecase Cutting Edge

Als iemand het horeca-vak op zijn duimpje kent is het Ton Voets wel. Maar als de lockdown van 14 oktober 2021 ingaat, moet ook deze horeca-ondernemer al zijn improvisatievermogen aanspreken. Snel wordt er ingezet op afhaal à la carte. Maar als de plannen voor een culinair kerstmenu door de aanhoudende pandemie niet uit de koelkast kunnen worden gehaald, schakelt Ton met hulp van Cutting Edge een externe keuken in om zijn gasten aan huis een culinaire restaurant-beleving te serveren.

Tons Muziekcafé

Ton Voets begon in 1983 zijn eerste café-restaurant: Tons Muziekcafé. “Ik was toen 19 en de jongste horeca-ondernemer in Nederland,” kijkt Ton daar nu op terug. “Ik moest een ’handlichting’ bij de rechter aanvragen om zelf beslissingen te mogen nemen. Alles was toen bij wijze van spreken van spaanplaat en door alle winst in de zaak te steken kon ik er een mooi café-restaurant van maken.

Feeling houden met de werkvloer

Gaandeweg nam Ton bestuursfuncties binnen Horeca Nederland Haaglanden en winkeliersverenigingen op zich en opende hij nog vijf zaken onder verschillende concepten. “Dat kan tegenwoordig eigenlijk niet meer. Dan kijk je alleen nog maar naar cijfertjes en verlies je het contact met de werkvloer te veel. Dat kan alleen nog maar als je dat onder een concept doet.”

"Zes zaken onder verschillende concepten, kan tegenwoordig eigenlijk niet zonder het contact met de werkvloer te veel te verliezen."

De laatste jaren had Ton nog twee zaken: De Wits en Tons Muziekcafé. Toen het rookverbod werd ingevoerd, besloot Ton De Wits om te bouwen tot een Culinaire hotspot. Hij nam Nederlands eerste sterrenchef in dienst en maakte er samen met het personeel een succes van. “Zes jaar geleden verkocht ik De Wits aan het personeel en het is nog steeds een mooie en goed lopende zaak”, constateert Ton tevreden.

Te weinig ruimte

Je zou kunnen zeggen dat Ton als horeca-ondernemer alles wel gezien had toen hij in het najaar van 2020 het kerstmenu voor Tons Muziekcafé aan het voorbereiden was. Maar toen kwam de lockdown. “Cutting Edge ondersteunde toen al met personele bezetting in de keuken en dacht kritisch mee over het optimaliseren van gerechten en de presentatie ervan. Zo kwamen we in gesprek over het kerstmenu.

“Cutting Edge verzorgde samen met de koks van Q-culinair receptuur, presentatiemateriaal voor promotie en instructie en de bereiding. Zo konden wij op kerstochtend onze ‘gasten’ 160 culinaire maaltijdboxen uitserveren.”

De vraag die door de lockdown ineens voorlag was: kunnen we 150 kerstmenu’s maken, die we kunnen bezorgen en die de ‘gast’ eenvoudig af kan maken, zonder afbreuk te doen aan een echte culinaire  restaurantbeleving?” Met alles wat daarbij komt kijken was het antwoord eigenlijk: Nee! “We hadden inmiddels de à la carte afhaalmogelijkheid waar we onze eigen keuken voor nodig hadden en niet de ruimte om daarnaast zoveel culinaire gerechten met de daarbijkomende verpakkingsmaterialen te verwerken.”

Knowhow en netwerk

“Met de knowhow en de relaties van Cutting Edge kon het wel. Zij stelden voor om de receptuur zelf in handen te nemen en de bereiding in een andere, grotere keuken uit te laten voeren. Zo konden we onze afhaalgasten blijven bedienen en ook iets moois en culinairs neerzetten voor kerst. Cutting Edge nam ons veel uit handen. Ze verzorgden samen met de koks van Q-culinair de receptuur, het presentatiemateriaal voor de promotie en het instructieboekje en de uitlegvideo voor onze ‘gasten’. Op kerstochtend werden ruim 160 culinaire maaltijdboxen gelabeld en wel bij ons afgeleverd. Zo konden wij op eerste kerstdag een culinaire restaurantbeleving bij onze gasten tot aan de deur uitserveren.”

Personele vinden blijft lastig

De lockdown heeft de zaken wel flink opgeschud en dat ziet Ton terug in zijn zaak. “Ik houd het niet bij hoor, maar ik heb de indruk dat de samenstelling van de klandizie is veranderd. Wat niet is veranderd is dat personeel vinden heel moeilijk is. Ik ben blij dat Cutting Edge daar weer ‘handjes’ voor levert.

“Door het sparren met Cutting Edge zijn onze koks creatiever en met een kritischer oog voor prijs en kwaliteit gaan koken.”

Er is daar zoveel kennis en ervaring, dat is gewoon geniaal. Er wordt kritisch meegedacht en hoewel niet elk advies wordt overgenomen, merk je dat onze eigen koks door het sparren creatiever en met een kritischer oog voor prijs en kwaliteit zijn gaan koken.”

Weer gasten over de vloer

Ondanks het succes van de kerstmenu’s aan huis, ziet Ton het toch als een eenmalige noodgreep. “Nee, het was heel mooi dat dit zo goed gelukt is in de rare tijd waar we in zaten, maar zonder die noodzaak zie ik mijn gasten toch liever in mijn zaak. Tons Muziekcafé is toch een beetje mijn kindje en ik krijg hier inmiddels de kleinkinderen van mijn eerste vaste klanten over de vloer. Dat is toch het mooiste!”

Deel dit bericht

 

>

 

Over Tons Muziekcafé:

Tons Muziek- en Eetcafé is al 38 jaar een café-restaurant, net boven het middensegment waar mensen uit Rijswijk en omstreken graag komen voor koffie, lunch, borrel en diner. Alle gerechten worden door de koks vers bereid en huisgemaakt. Op de kaart een ruime keuze van saté tot culinaire verwennerij geserveerd met speciaal biertje of goede wijn. Daarna blijft het gezellig… met live muziek, dj of een drankje aan de bar.

Weten wat Cutting Edge voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel: 06 41 558 801

Lees ook onze andere cases:

Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel

“Patrick Kelder en zijn mannen van Cutting Edge hadden hun waarde al eerder bewezen bij andere Carlton vestigingen dus dat voelde vertrouwd.”

Brecht Veenman
Algemeen Manager

VOVO Den Haag Botanica

VOCO Den Haag

“Patrick is heel goed gaan luisteren. Wat wil het team, wat wil het individu, en wat hebben onze mensen nodig?”

Daan Verheul
Operational Leader

Mama's Maaltijden

Mama’s Maaltijden

“We zijn ontzettend trots. Sinds juni dit jaar zijn we live en we zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle winkels waar we inmiddels liggen.”

Serdar Tolenaar
Oprichter Mama’s Maaltijden

Carlton Square Hotel Haarlemklein

Carlton Square Hotel

“Cutting Edge zette de keuken direct op scherp en keek naar de lange termijn. Ze dragen kennis over waarmee we verder kunnen.”

Paul Buys
General manager