VOCO Den Haag

Respect, structuur, stabiliteit én plezier terugbrengen bij de keukenbrigade.

Corona én het wegvallen van de chef zorgde voor onrust en het ontbreken van perspectief bij de keukenbrigade. Door luisteren, aan de slag te gaan, structureren en te organiseren en uiteindelijk een nieuwe chef neer te zetten, houdt Cutting Edge het team positief en gemotiveerd.

Als er iets is wat operationeel manager Daan Verheul van VOCO Den Haag meeneemt uit de chefloze periode die achter hem ligt is het dat een keukenbrigade een heel eigen dynamiek heeft. En daar is een heel eigen hiërarchische managementstijl voor nodig. “Een team kijkt naar wie de leider is. En dat is zeker in de productiefase heel belangrijk. Een biefstuk wordt maar één keer warm.” Patrick van Cutting Edge vult aan, “Liefde, passie en plezier… als die ingrediënten niet in je gerecht zitten, dan proef je dat.”

“Onze chef was vertrokken. Samen met alle Corona-ellende zorgde dat voor veel onzekerheid en onrust bij de keukenbrigade. Een heel goed team met prima professionals. Er waren dat moment twee sou-chefs en toch zagen we dat het team begeleiding en coaching nodig had om vertrouwen te krijgen en hier perspectief te zien. Op dat moment hoopten we dat we dat er uit het team iemand op zou staan en de chef-rol naar zich toe zou trekken.” Dat was het moment voor Daan om de hulp van Cutting Edge in te roepen met als taak om positiviteit te brengen en de brigade na een aantal valse starts gemotiveerd te houden.

Allereerst werd er aan de slag gegaan met het opstellen van heldere werkprocessen. Niet cruciale processen werden ge-outsourced en ook de fysieke inrichting van de keuken werd aangepast. “Maar belangrijker”, verteld Daan, “Patrick is heel goed gaan luisteren. Wat wil het team, wat wil het individu, en wat hebben onze mensen nodig?”

Het team werd betrokken bij het creatieve proces proefkoken en het samenstellen van het menu. Dat samen bracht rust, structuur en stabilieit. En dat bracht het plezier terug in het team. Patrick: “We hebben het team en de individuen getraind en gecoacht tot een kwalitatief heel goed en creatief team. Samen hebben we een heel gaaf botanisch concept kunnen neerzetten.”

"Maar belangrijker, Patrick is heel goed gaan luisteren. Wat wil het team, wat wil het individu, en wat hebben onze mensen nodig?"

Brandon van Dalen was de aangewezen persoon om, namens Cutting Edge, dat wat bedacht was, gestructureerd en georganiseerd te krijgen. “Ik kon toen samen met de sou-chef aan de slag met kostprijsberekeningen, recepturen vastleggen en roosters inrichten. Dan is de organisatie overzichtelijk en duidelijk.”

Het probleem van een ontbrekende chef was daarmee nog niet opgelost. “De leidersrol werd niet goed genoeg opgepakt. En koken in een keuken is nu eenmaal niet een democratisch proces. Een gerecht moet worden afgeroepen, daar kun je niet nog eens een overlegje voor inplannen. Dus het werd mij en Patrick steeds duidelijker dat de keuken één kapitein nodig had. Eentje die in het creatieve proces de brigade loslaat, betrekt en vertrouwen geeft bij het plezier van nieuwe gerechten bedenken, maar in het productieproces de touwtjes strak in handen heeft en het respect van zijn team heeft.”

Uiteindelijk is het de bedoeling, dat Cutting Edge straks niet meer nodig is. Dan moet alles wat bedacht en neergezet is makkelijk terug te vinden zijn. Ook voor een nieuwe chef die zo instapt.

En nu?

Met de hulp van Cutting Edge is de basis in de keuken helemaal op orde. De werkprocessen zijn helder en er wordt op gestructureerde en stabiele wijze gewerkt. Er staat een prachtige unieke botanisch concept en de keuken-brigade is positief gestemd. Én, mede dankzij Patrick, is er net een nieuwe chef begonnen. Hij kan meteen aan de slag en verder gaan met bouwen met een team dat er zin in heeft.

Deel dit bericht

 

>

 

Over VOCO Den Haag:

In dit voormalige bankgebouw, in het hartje van Den Haag, is het VOCO Hotel gevestigd.

In de Botanica kitchen & bar kunt u genieten van lokale gerechten. Ontdek drankjes in de Ultramarijn wonderbar of ontspan op het tuinterras. Er zijn tevens twee boardrooms en een veelzijdige breakout-ruimte om te ontmoeten, samen te komen of te vieren.

Weten wat Cutting Edge voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel: 06 41 558 801

Lees ook onze andere cases:

Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel

“Patrick Kelder en zijn mannen van Cutting Edge hadden hun waarde al eerder bewezen bij andere Carlton vestigingen dus dat voelde vertrouwd.”

Brecht Veenman
Algemeen Manager

Mama's Maaltijden

Mama’s Maaltijden

“We zijn ontzettend trots. Sinds juni dit jaar zijn we live en we zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle winkels waar we inmiddels liggen.”

Serdar Tolenaar
Oprichter Mama’s Maaltijden

Carlton Square Hotel Haarlemklein

Carlton Square Hotel

“Cutting Edge zette de keuken direct op scherp en keek naar de lange termijn. Ze dragen kennis over waarmee we verder kunnen.”

Paul Buys
General manager

Queens no.9 Gast is Koning referentiecase Cutting Edge

Queens NO.9

“Ik kende Eric van Cutting Edge al en samen met Patrick vormen zij het motorblok van onze keuken. Het zijn echt toppertjes.”

Frank Heijneman
Hospitality deskundige

Tons Muziekcafe referentiecase Cutting Edge

Tons Muziekcafé

“Door het sparren met Cutting Edge zijn onze koks creatiever en met een kritischer oog voor prijs en kwaliteit gaan koken.”

Ton Voets
Horecaondernemer

Brasserie De Eeuwige Jachtvelden Den Haag

De Eeuwige Jachtvelden

“De sfeer is weer goed en het plezier is weer terug. Dat was echt hard nodig en ik ben heel blij dat er nu een relaxte werksfeer is.”

Karim Cloos
Horecaondernemer