gategroup

Hoe de luchtvaartcateraar met Mama’s Maaltijden de retailmarkt bestormt

gategroup

Zoals veel organisaties stond ook gategroup voor grote uitdagingen door de wereldwijde uitbraak van Covid-19. Als luchtvaartcateraar viel van de een op de andere dag een belangrijke bron van omzet weg. Wereldwijd werd er gezocht naar alternatieve bronnen. In Nederland lukte het een klein ondernemend team succesvol dat alternatief te vinden.

Michiel Vijverberg, Commercieel directeur Benelux van gategroup en een bevriende supermarkt ondernemer sloegen de handen ineen. Onder de naam Mama’s Maaltijden, wilden ze kwalitatief hoogwaardige en smaakvolle kant-en-klaar maaltijden voor supermarkten uit rollen. “Het gaat natuurlijk altijd om lekker eten. Toch kun je het bereiden van maaltijden voor retail, luchtvaart of de Horeca nauwelijks met elkaar vergelijken. Er worden qua voedselveiligheid, houdbaarheid en etikettering zulke andere eisen gesteld.”

Grote uitdaging

Daarnaast is het heel moeilijk om de retailmarkt te penetreren” vertelt Michiel. “Hoewel het voor de hand lag om met onze eigen mensen aan de slag te gaan, was het voor mij duidelijk dat we dit met een klein en ondernemend team moesten opstarten om het snel van de grond te krijgen. Het was voor ons allemaal nieuw. Een niet te onderschatten uitdaging.”.

"Het was duidelijk dat we ’Mama’s Maaltijden met een klein en ondernemend team moesten opstarten om het van de grond te krijgen."

Slim, ondernemend en met smaak

Daarom vroeg Michiel Cutting Edge mee te werken aan dit ambitieuze plan. “Met hun ondernemersgeest en culinaire vaardigheden heeft Cutting Edge een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Mama’s Maaltijden. Want we wilden geen concessies doen aan de culinaire kwaliteit van de maaltijden. Dat is mooi bedacht, maar tegelijkertijd moet je heel scherp zijn op de kosten én moeten de maaltijden voedselveilig zijn bereid. Cutting Edge heeft deze uitdaging slim, ondernemend en met smaak opgepakt en leverde al snel vijftien goed geconstrueerde recepten op.” aldus Michiel.

"Cutting Edge heeft de uitdaging slim, ondernemend en met smaak opgepakt en leverde al snel vijftien goed geconstrueerde recepten op."

Een enorme prestatie

‘Dat betekende dat we na de eerste gesprekken in februari, in mei al met vijftien recepten, zo’n honderd maaltijden per week in verschillende supermarkten konden leveren. Met de expertise van gategroup konden we dat goed opschalen. Binnen de maand die volgde, leverden we, met 21 recepten, meer dan duizend maaltijden per week aan meer dan veertig supermarkten door heel Nederland. We verwachten dit snel op te kunnen schroeven naar 5.000 maaltijden per week, want de consument heeft de maaltijden ontdekt en vindt ze lekker. Dat is een enorme… achievement, of hoe zeg je dat? Prestatie!’

"Vandaag leveren we, met 21 recepten, meer dan 1.000 maaltijden per week aan meer dan 40 supermarkten en we kunnen dit opschroeven naar 5.000 maaltijden per week."

Niet alleen in Nederland opschalen

Cutting Edge heeft met de receptuur een goede basis gelegd onder Mama’s Maaltijden. De culinaire brigade van gategroup kan de kwaliteit leveren, die voldoen aan de culinaire wensen van de consument én de strenge eisen van de NVWA. (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). “Gategroup is een internationaal bedrijf met een wereldwijd netwerk. We zijn nu aan het onderzoeken of we dit succes niet alleen in Nederland, maar ook internationaal verder uit kunnen rollen. Daarbij ligt onze focus eerst op Noordwest-Europa. Als we daar de ondernemende geest van Cutting Edge weer voor nodig hebben zullen we ze zeker weer in schakelen.” sluit Michiel af.

Deel dit bericht

 

>

 

Over gategroup:

gategroup is wereldwijd marktleider in luchtvaartcatering en biedt (normaal gesproken) 700 miljoen passagiers per jaar superieure culinaire ervaringen in de lucht. Mede dankzij Cutting Edge, komen daar duizenden supermarkt-bezoekers per week in Nederland bij.

Weten wat Cutting Edge voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel: 06 41 558 801

Lees ook onze andere cases:

Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel

“Patrick Kelder en zijn mannen van Cutting Edge hadden hun waarde al eerder bewezen bij andere Carlton vestigingen dus dat voelde vertrouwd.”

Brecht Veenman
Algemeen Manager

VOVO Den Haag Botanica

VOCO Den Haag

“Patrick is heel goed gaan luisteren. Wat wil het team, wat wil het individu, en wat hebben onze mensen nodig?”

Daan Verheul
Operational Leader

Mama's Maaltijden

Mama’s Maaltijden

“We zijn ontzettend trots. Sinds juni dit jaar zijn we live en we zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle winkels waar we inmiddels liggen.”

Serdar Tolenaar
Oprichter Mama’s Maaltijden

Carlton Square Hotel Haarlemklein

Carlton Square Hotel

“Cutting Edge zette de keuken direct op scherp en keek naar de lange termijn. Ze dragen kennis over waarmee we verder kunnen.”

Paul Buys
General manager

Queens no.9 Gast is Koning referentiecase Cutting Edge

Queens NO.9

“Ik kende Eric van Cutting Edge al en samen met Patrick vormen zij het motorblok van onze keuken. Het zijn echt toppertjes.”

Frank Heijneman
Hospitality deskundige

Tons Muziekcafe referentiecase Cutting Edge

Tons Muziekcafé

“Door het sparren met Cutting Edge zijn onze koks creatiever en met een kritischer oog voor prijs en kwaliteit gaan koken.”

Ton Voets
Horecaondernemer